ODBIJENE KRIVIČNE PRIJAVE...

Krivične prijave koje su podnešene protiv NN lica kao i protiv zaposlenih u bolnicama, matičnim službama, institutima za patologiju, su u 99% odbijene sa obrazloženjem da je došlo do zastarelosti u krivično postupku pozivajući se na krivično delo ("promena porodičnog stanja") što je bila praksa deceniju i više od strane nadležnih pravosudnih organa.

 Scales of Justice

FORMIRAN EKSPERTSKI TIM ZA ISTRAGE

Udruženje RNBS je sa kolegama iz Udruženja Roditelji nestalih beba Vojvodine, usaglasilo stavove da se formira ekspertski tim za ispitivanje istinitosti postojeće dokumentacije koja je na osnovu zakona ustupana porodicama. Na čelu tima je redovni profesor Univerziteta u beogradu Dr. Goran Belojevič-

Open Laptop

KRIVIČNO DELO KOJE NE POSTOJI...

Pravni timovi Unije udruženja Roditelja nestalih beba u Srbiji su došli predjašnjih godina do konačnog zaključka da je krivično delo koje je navedeno u svim odbijenicama "promena porodičnog stanja" delo koje nema nikakvu vezu sa lažiranjem smrti nestalih beba i njihvu dalju prodaju putem protivpravnih usvajanja u srbiji kao i van nje. 

Zvaničan zaključak je da ni jedno postojeće krivični delo ne može da obuhvati zločin "kradja beba" te da postoji preka potreba da se definiše zvanično krivično delo "kradja beba".

Image by Bill Oxford

PROTESNO NAPUŠTANJE KONFERENCIJE ...

Konferencija za stampu koja je održana 5. decembra 2019 je obeležena protesnim napuštanjem Mirjane Novokmet iz beogradske grupe kao i Milene Janković iz beogradskog udruženja. Razlog je navodno bio taj što nisu želele da slušaju Vladimira Čičareviča kako "vredja" druge roditelje. Naime, Čičarević još nije ni izustio da kaže svoje mišljenje ali je u samom startu boi dva puta prekinut. Smetalo je što je trebao da govori o komisiji i Radiši Pavloviću kako je obmanjivao narod i srpske majke ali se to gore spomenutima nije svidelo Ustanovili smo da se ipak radi o istom taboru i da isneteresi nisu isti medju udruženjima te da su pojedini u nekakvim dogovorima sa ljudima iz Vlasti, kako bi se amortizovao i ublažio zločin nad srpskom decom i porodicama. Jednom rečju IZDAJA.

Male Portrait with Smoke